Orkestar sto mladih muzičara Za Evropu sutrašnjice

Izvor: Blic, 29.Avg.2014, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orkestar sto mladih muzičara "Za Evropu sutrašnjice"

Sto mladih muzičara od 12 do 20 godina iz muzičkih škola iz Italije, Slovenije, Makedonije i Srbije borave u Beogradu do 31. avgusta u okviru edukativnog muzičkog projekta "Muzičko združivanje mladih"“ Asocijacije za kulturu iz Italije. Oni će kao Orkestar sto mladih u subotu, 30. oktobra, nastupiti na sceni Kolarčeve zadužbine i povodom stogodišnjice početka Velikog rata izvesti koncert pod nazivom "Za Evropu sutrašnjice".

U projektu umetničke saradnje između mladih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << muzičara iz raznih zemalja Italijanske Asocijacije za kulturu "GAIA eventi", učestvuju Muzičke škole povezane sa Konzervatorijumom "Đuzepe Verdi" iz Milana, Muzička škola del Garda iz mesta Dezencano del Garda, Muzička škola iz Sankt Gilgena (Austrija), Muzička škola "Josip Slavenski" iz Beograda (Srbija), Muzička škola "DoReMi" sa Bleda (Slovenija) i Muzička škola "Metodi Patče " sa Ohrida (Makedonija).

Već nekoliko godina mladi muzičari iz raznih zemalja Evrope sastaju se kako bi zajedno izveli seriju muzičkih aktivnosti koje, nakon intenzivnog rada i učenja, kulminiraju koncertom čiji su idejni tvorci i organizatori upravo sami muzičari.

Ove godine Orkestar sto mladih kao gosti Gradske opštine Vračar borave u odmaralištu Sportsko rekreativno obrazovnog centra Vračar "Šuplja stena" na Avali gde učestvuju na seminarima koje drže muzikolozi i stručnjaci za pojedinačne muzičke instrumente, saopštila je Informativna služba gradske opštine Vračar.

Na završetku seminara mladi muzičari okupljeni u Orkestar sto mladih izvešće koncert pod nazivom "Za Evropu sutrašnjice" u subotu, 30. avgusta, od 20 sati u Kolarčevoj zadužbini i naredne večeri u saradnji sa Muzičkom omladinom Novog Sada u Sinagogi u Novom Sadu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.