Opet odloženo suđenje: Magični Ćira zahteva izuzeće sudije

Izvor: Blic, 10.Dec.2015, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet odloženo suđenje: Magični Ćira zahteva izuzeće sudije

Suđenje niškom književniku Zoranu Ćiriću, alijas Magičnom Ćiri, juče je treći put odloženo jer su njegovi branioci zatražili izuzeće sudije Ane Vukojčić zbog sumnje u njenu nepristrasnost.

U Osnovnom sudu u Nišu traje proces protiv Ćirića, koji je optužen da ugrozio bezbednost gradonačelnika Niša Zorana Perišića, koji je i visoki funkcioner SNS.

Advokati Magičnog Ćire zahtevaju izuzeće sudije jer je odbila njihov zahtev za odlaganje suđenja zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << toga što im je odluka Višeg suda povodom Ćirićeve žalbe uručena neposredno pred početak glavnog pretresa. Odbrana tvrdi da im je ta odluka “po zakonu morala biti dostavljena najmanje osam dana pred iznošenje odbrane”.

Viši sud je odbio kao neosnovan Čirićev zahtev da se iz spisa predmeta izuzmu SMS - poruke zbog toga što su “pribavljene na zakonom nedozvoljen način”.

Magični Ćira je optužen za ugrožavanje sigurnost gradonačelnika Niša jer je 5. decembra 2013. poslao SMS poruke sa pretnjama Perišiću na telefone četvorice niških funkcionera.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.