Od anonimnosti do svetske slave: Dejvid Bouvi dobija strip

Izvor: B92, 29.Okt.2019, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od anonimnosti do svetske slave: Dejvid Bouvi dobija strip

Insight Comics objaviće strip koji prati put Dejvida Bouvija iz anonimnosti ka svetskoj slavi.

Crtač i scenarista Majkl Olred (Sandman) udružio je snage sa scenaristom Stivom Hortonom (Amala’s Blade) i koloristom Laurom Olred (Madman) kako bi prikazali Bouvijev život ilustracijama jednako živopisnim i fantastičnim kao što je i sam bio.

"Bowie: Stardust, Rayguns & Moorage Daydreams" sa podnaslovom "Chronicles Life and Death of Ziggy Stardust", priča je koja prati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << transformaciju Dejvida Džounsa u Dejvida Bouvija i njegovo stupanje na Londonsku rok scenu šezdesetih koja je tada bila u ekspanziji, piše Rolling Stone.

Delom biografija, a delom fikcija, grafična novela prikazuje i legendarne studijske sesije kao i zamišljene razgovore u svemiru između Bouvija i Zigija Stardasta, njegovog legendarnog alter-ega poslatog sa Marsa.

Strip prati Zigijevo poreklo, razvoj i njegov neizbežan kraj, a završava se pre početka sledeće Bouvijeve inkarnacije - Thin white duke.

"Inkarnacije Davida Bouvija su, same po sebi bile naučna fantastika", piše u predgovoru čuveni Nil Gejmen.

"Ono što mi je nedostajalo kada sam bio mladi Bouvijev fan bio je upravo strip posvećen njemu. U nedostatku sam ih i sam, naravno loše, crtao."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.