Obeležen Svetski dan dečje knjige

Izvor: Studio B, 02.Apr.2013, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Svetski dan dečje knjige

Centralna manifestacija održana je u Dečjem odeljenju Biblioteke grada Beograda gde su proglašeni i nagrađeni najbolji radovi pristigli na literarno likovnom konkursu „Istripuj svoju priču".

Cilj ove akcije je da se populariše knjiga,podstaknu deca da što više čitaju i kreativno se izražavaju.

Svetski dan dečije knjige, koji se od 1967. godine obeležava svakog 2. aprila na rođendan Hansa Kristijana Andersena, ove godine obeležen je i u Srbiji gde, upozoravaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << izdavači, ne postoji dovoljno interesovanja države, ali i društva za dečju knjigu.

Izdavači knjiga za decu i mlade, ali i roditelji, psiholozi, pisci, nastavnici, saglasni su da će bez ulaganja u buduće čitaoce za nekoliko godina i izdavači "knjiga za odrasle" ostati bez posla.

 

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.