Novi roman Gordane Kuić

Izvor: B92, 03.Avg.2010, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi roman Gordane Kuić

Izdavačka kuća "Alnari" objavila je novi roman Gordane Kuić "Legenda o Luni Levi" u kome se, kao i u prethodnim romanima, autorka vraća korenima i pripoveda o svojim precima izgnanim iz Španije.

U romanu Kuićeva vodi čitaoce u rano proleće 1492. godine kada su vojske sa severa, posle krvavih bitaka, osvojile Granadu na krajnjem jugu Španije koja je bila poslednje uporište mavarske vlasti, navodi se u "Alnarijevom" u saopštenju.

Nakon predaje tog ponosnog grada, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << donesen je dekret o izgonu, jedan od presudnih dokumenata ne samo za jevrejski narod Španije, već i za opšti opstanak Izrailja.

"Legenda o Luni Levi" prati priču jevrejske porodice u trenucima i godinama koje su zauvek obeležile i promenile sudbinu hiljada Jevreja. Porodica Levi odlazi u Istanbul kako bi nakon izgnanstva započela novi život i pokušala da nađe željeni mir...

U romanu se, takođe, pronalazi mera ženske sudbine kao posvećenost ljubavi prema muškarcu i odvažnog traganja za sopstvenim karakterom i slobodom.

Kuićeva je rođena u Beogradu 1942. godine, završila je engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu Beogradskog univerziteta i Hanter koledž u Njujorku.

Živi i radi u Beogradu i Njujorku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi roman Gordane Kuić

Izvor: Story, 04.Avg.2010, 13:06

Izdavačka kuća Alnari objavila je novi roman Legenda o Luni Levi autorke Gordane Kuić, koja se kao i u svojim prethodnim romanima, i u ovom

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.