Kultura

Utorak, 03.08.2010.

12:32

Novi roman Gordane Kuić

Izdavačka kuća "Alnari" objavila je novi roman Gordane Kuić "Legenda o Luni Levi" u kome se, kao i u prethodnim romanima, autorka vraća korenima i pripoveda o svojim precima izgnanim iz Španije.

Izvor: Tanjug

Default images

U romanu Kuićeva vodi čitaoce u rano proleće 1492. godine kada su vojske sa severa, posle krvavih bitaka, osvojile Granadu na krajnjem jugu Španije koja je bila poslednje uporište mavarske vlasti, navodi se u "Alnarijevom" u saopštenju.

Nakon predaje tog ponosnog grada, donesen je dekret o izgonu, jedan od presudnih dokumenata ne samo za jevrejski narod Španije, već i za opšti opstanak Izrailja.

"Legenda o Luni Levi" prati priču jevrejske porodice u trenucima i godinama koje su zauvek obeležile i promenile sudbinu hiljada Jevreja. Porodica Levi odlazi u Istanbul kako bi nakon izgnanstva započela novi život i pokušala da nađe željeni mir...

U romanu se, takođe, pronalazi mera ženske sudbine kao posvećenost ljubavi prema muškarcu i odvažnog traganja za sopstvenim karakterom i slobodom.

Kuićeva je rođena u Beogradu 1942. godine, završila je engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu Beogradskog univerziteta i Hanter koledž u Njujorku.

Živi i radi u Beogradu i Njujorku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: