Novi filmovi na bioskopskom repertoaru u oktobru

Izvor: S media, 28.Sep.2009, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi filmovi na bioskopskom repertoaru u oktobru

Ljubitelje filma u oktobru očekuje nekoliko premijera, medju kojima su i bioskopske premijere dva domaća, više puta nagradjivana, ostvarenja - "Djavolja varoš" Vladimira Paskaljevića i "Čekaj me, ja sigurno neću doći" Miroslava Momčilovića.

Nakon svetske premijere u okviru takmičarskog programa festivala u Karlovim Varima, prikazivanja u glavnom takmičarskom programu festivala na Paliću i u selekciji "Fokus na svetski film" u Montraelu, debitantsko ostvarenje Vladimira >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Paskaljevića videće i beogradska publika premijerno 9. oktobra u Centru "Sava".

"Djavolja varoš" je urbana, crna komedija o savremenom Beogradu, u kojoj se sudbine nekoliko različitih likova spajaju na dan kada poznati srpski teniseri igraju na važnom takmičenju.

Drugi domaći film "Čekaj me, ja sigurno neću doći" imaće bioskopsku premijeru 15. oktobra u multipleksu "Kolosej".

Posle njegovog prvog igranog filma "Sedam i po", Momčilović se okrenuo ljubavnoj tematici, s karakterističnom dozom crnog humora.

U filmu "Čekaj me, ja sigurno neću doći" on prati više isprepletanih ljubavnih priča, baveći se neuzvraćenom ljubavlju i čovekovom opsednutošću u traganju za srećom, koju očekuje da mu drugi pruže.

Film je do sada osvojio mnogobrojne nagrade na festivalima "Sinema siti" u Novom Sadu, "Sofestu" u Sopotu, "Herceg festu" u Herceg Novom, na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji i na Filmskim susretima u Nišu.

Od 22. oktobra u domaće bioksope stiže urnebesna animirana komedija "Padaće ćufte", radjena prema scenariju Fila Lorda i u režiji Kristofera Milera.

Film je inspirisan knjigom Džudi Baret o pronalazaču Flintu Lokvudu, koji u nameri da postane veliki naučnik stvara spravu koja vodu pretvara u hranu.

Komedija nastaje u trenutku kada on izgubi kontrolu nad svojim pronalaskom i grad zadesi tornado od špageta i džinovskih ćufti.

U idućem mesecu očekuje nas i film o nedavno preminulom kralju popa Majklu Džeksonu - "This is it" i naučno-fantastična akcija Džonatana Mostova "Surogati", sa Brusom Vilisom u glavnoj ulozi, koji će premijeru imati na ovogodišnjoj "L'Oreal Paris sinemaniji", a od 29. oktobra biće na redovnom bioskopskom repertoaru.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.