Novi Sad: Grad kao stvoren za filmove

Izvor: B92, 27.Jun.2014, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad: Grad kao stvoren za filmove

Novi Sad dobio je sertifikat "Film frendli" (Friendly), koji mu je uručen u Beogradu na Regionalnoj konferenciji "Pripremanje Dunava za glavnu ulogu u filmovima", saopštila je danas gradska uprava Novog Sada.

Grad Novi Sad tim sertifikatom ispunio je zahteve za uvođenje procedura i cenovnika za izdavanje dozvola za snimanje i formirao bazu lokacija u nadležnosti gradske uprave koje su dostupne za filmske produkcije.

Projekat koji treba da promoviše konkurentne destinacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za snimanje stranih filmova i da stimuliše filmsku industriju na Dunavu, kao potencijalu ekonomskog, kulturnog i turističkog razvoja, sprovodi Srpska filmska asocijacija. Sertifikate "Film Frendli" u Srbiji imaju i opštine Ruma, Vršac, Loznica, Veliko Gradište, Bač, Sremski Karlovci, Zrenjanin, Beočin, Pećinci, Golubac, Negotin, Boljevac, Kladovo i Majdanpek.

Projekat je finansijski podržala Evropska unija i Austrijska razvojna agencija, u partnerstvu sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Turističkom organizacijom Srbije i novosadskim Sinema siti (Cinema City) filmskim festivalom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi Sad dobio sertifikat "Film Friendly"

Izvor: Radio 021, 27.Jun.2014

Novi Sad dobio je sertifikat "Film Friendly", koji mu je uručen u Beogradu na Regionalnoj konferenciji "Pripremanje Dunava za glavnu ulogu u filmovima".

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.