Nova slikovnica Džulije Donaldson i na srpskom jeziku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2021, 11:54

Nova slikovnica Džulije Donaldson i na srpskom jeziku

U izdanju Kreativnog centra objavljena je nova slikovnica Džulije Donaldson, najpopularnije britanske autorke dečjih knjiga.

Zeka Pesnik je topla priča u stihovima o jednom neshvaćenom zecu koji bi radije smišljao pesme nego grickao travu. On više od svega voli da izmišlja zabavne rime i inspiriše ga sve što vidi, ali ostali zečevi ne cene njegov talenat i ljute se na njega...

Tužan i usamljen, Zeka Pesnik odlučuje da jedne zvezdane noći napusti svoj bivak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i kopajući tunel. Tu je sreo je glistu, krticu i stonogu. Svakoj od njih pažljivo je odrecitovao svoje stihove, ali nijedna životinja to nije umela da ceni. Baš kada je pomislio da nikada neće naći srodnu dušu, naš junak je upoznao nekoga ko deli njegovo oduševljenje poezijom…Zbog briljantne rime i duhovitih situacija slikovnicu Zeka Pesnik zadovoljstvo je čitati naglas.

U izdanju Kreativnog centra do sada je objavljeno osam knjiga Džulije Donaldson, a u planu je još nekoliko novih naslova koji će biti objavljeni tokom ove i naredne godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.