Nova knjiga za osnovce i one malo mlađe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2020, 11:47

Nova knjiga za osnovce i one malo mlađe

Ova knjiga je značajna jer otkriva jedan novi svet. Kada monolingvalna deca uzmu ovu knjigu u ruke, otvara se bilingvalni svet. Upravo time im dajemo prva saznanja o društvenoj šarolikosti, što, složićete se, traje čitav život.Koraci jesu sićušni, ali su prvi.

Knjigu je napisala  En Truf a ilustrovala Evelina Daneva Rajninger

Roditelji predškolaca se često pitaju kako da engleski jezik, koji je svuda oko nas, uvedu u život svoje dece, na koji način da to >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << urade i ima li smisla to raditi dok su deca još mala ili treba sačekati da krenu u školu. Nova knjiga u izdanju Kreativnog centra Srpsko-engleska je svojevrsna zbirka koja daje jednostavne odgovore na ta pitanja: deca od najranijeg doba najbolje usvajaju nov jezik kroz zabavu, igru, raznobojne crteže, zagonetke i stihove.

Prema rečima profesorke engleskog jezika Dragane Trajković, ova knjiga je carstvo u kojem će deca, uz pomoć roditelja, napraviti svoje prve bilingvalne korake. Srpsko-engleska zbrka obuhvata nekoliko tema: porodica, boje, brojevi, pozdravi i emocije. Namenjena je deci predškolskog uzrasta i na zanimljiv način, kroz igru i privlačne ilustracije, mališane uči prvim pojmovima engleskog jezika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.