Noć muzeja – publika uživala u pričama za pamćenje

Izvor: RTS, 19.Maj.2019, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noć muzeja – publika uživala u pričama za pamćenje

Širom Srbije u više od 40 gradova u Noći muzeja bila su otvorena vrata za posetioce izložbenih avantura. Premijernim sadržajima na više od šezdeset lokacija 16. Beogradska Noć muzeja publiku je držala budnom do ponoći.
Ujedinjeni temom "Sloboda" – muzeji, galerije i ustanove kulture Srbije i Beograda u Noći muzeja usrećili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su vernu, ali i novu publiku.

I najmlađi su bili veoma zainteresovani za sadržaje 16. Noći muzeja.
Pozorišni performans reditelja Nikole Zavišića oduševio je posetioce Paviljona "Cvijeta Zuzorić".
Istraživao se svet ogledala u Etnografskom muzeju, otkrivale zanimljive priče o njihovoj ulozi u običajima, verovanjima i životu naroda.
Jedna od najatraktivnijih bila je hipi-priča u Galeriji ULUS-a "Vudstok – poslednja utopija". Sloboda je inspirisala celu Srbiju, ističu organizatori.
"Ja mislim da oni počnu slobodnije da dišu kada uđu, ja bih rekla da je takav osećaj", ističe Katarina Stanković Bjegović, autorka postavke.
Od hipi boja Vudstoka do neobičnog susreta sa ogledalima, uz čuvene velikane umetnosti ovogodišnja Noć muzeja 18. maja širom Beograda dočekala je ljubitelje muzeja izložbenim pričama za pamćenje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.