Nil Gejman objavljuje slikovnicu za najmlađe

Izvor: Art-anima.com, 13.Jul.2012, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nil Gejman objavljuje slikovnicu za najmlađe

Nagrađivani pisac knjiga za decu i odrasle Nil Gejmen objaviće svoju prvu slikovnicu za najmlađe, prenosi "Blic".

Gejmen, nagrađivani pisac "Koraline", "Američkih bogova" i "Knjige o groblju" potpisao je ugovor sa američkim izdavačem "HarperKolinsom" za koga će objaviti tri dečje knjige uključujući i slikovnicu o malom pandi koji glasno kija pod imenom "Chu’s Day" (Čuov dan).

"To je prva knjiga koju sam napisao za baš malu decu. Onu koja ne umeju da čitaju, onu >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << koja tek prohodavaju. Za njih. Nadam se da će im se dopasti ili makar da će im se dopasti izvanredne ilustracije Adama Reksa", rekao je Gejmen, autor scenarija za strip serijal "Sendmen".

"Knjiga će pratiti Čua koji često kija tokom avanture koja će testirati njegove sposobnosti kijanja - tu su biblioteka sa prašnjavim knjigama, večera sa biberom i cirkus sa brojnim životinjama. Koliko će jako kinuti? Sačekajte i videćete", poručio je Gejmen na svom blogu.

Za dečji roman "Knjiga o groblju" Gejmen je dobio nagrade Karnegi i Njuberi. Dobitnik je nagrada "Hugo", "Brem Stoker", "Nebula" i brojnih drugih.

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.