Nikola Radosavljević dobitnik Velike nagrade 23. Međunarodnog trijenala grafike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2024, 11:39

Nikola Radosavljević dobitnik Velike nagrade 23. Međunarodnog trijenala grafike

Programski direktor Muzeja žrtava genocida, istaknuti grafičar Nikola Radosavljević dobio je veliku nagradu 23. Međunarodnog trijenala grafike "Art European Prize" u Krakovu.
U pitanju je jedna od najprestižnijih nagrada u svetu u oblasti vizuelnih umetnosti koja se dodeljuje jednom u tri godine za sveobuhvatna dostignuća u grafičkoj umetnosti, a nagrada je jednoglasno dodeljena Radosavljeviću za poliptihalnu grafičku instalaciju pod nazivom "Ćelija" izvedenu u tehnici klasičnog linoreza na papiru, dimenzija 16 x 2 metra.
Centralna izložba Međunarodngo trijenala savremene grafičke umetnosti otvorena je u petak u Krakovu, saopštio je Muzej žrtava genocida.
Na ovogodišnjem trijenalu, pod...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.