Izvor: Beta, 04.Okt.2011, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije Stranac majke mi otvara sezonu u Buhi

BEOGRAD , 4. oktobra 2011. (Beta) - Premijerom predstave "Nije Stranac majke mi", Čarnija Djerića, nova sezona u pozorištu "Boško Buha" počinje u petak 7. oktobra, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.

Predstava, koja je prema rečima režisera Djerića usmerena ka omladini i srednjoškolcima, bazirana je na slobodnoj adaptaciji romana "Stranac" Alberta Kamija.

Djerić je kazao da Kamijevo delo nudi osnovu dramske forme, u njemu postoji sukob dva prava, dve strane i potrebe. Taj sukob, prema njegovim rečima čini odnos pojedinca i društva. On je istakao da je predstava interaktivna, pa će tako i publika biti deo glumačke ekipe.

Reprize Stranca, u kome glume Miloš Timotijević, Miloš Djordjević, Mila Manojlović, Boba Latinović, Nermin Ahmetović, Nemanja Oliverić i Aleksandar Marković biće izvedene 10. i 17. oktobra.

..

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Nije stranac majke mi" premijerno 7. oktobra u "Buhi"

Izvor: Blic, 04.Okt.2011

Pozorište “Boško Buha“ na početku nove sezone 7. oktobra premijerno na Večernjoj sceni izvodi predstavu “Nije stranac majke mi”. Prva premijera na Sceni za decu najavljena je za 23. oktobar, dok će 61. rođendan pozorište obeležiti 15. oktobra celodnevnim programom..."Nije stranac majke...

Nastavak na Blic...

Publika kao Merso

Izvor: Danas, 04.Okt.2011

Premijera predstave „Nije Stranac, majke mi“ u režiji Čarnija Đerića, a u adaptaciji Bojana Đorđeva, biće održana 7. oktobra u 19 i u 21 sat u Pozorištu „Boško Buha“. Ova predstava je bazirana na slobodnoj adaptaciji kratkog romana Albera Kamija „Stranac“, a nastala je iz potrebe...

Nastavak na Danas...

"Grk Zorba" otvara novu sezonu na Terazijama

Izvor: Glas javnosti, 05.Okt.2011, 07:16

BEOGRAD - Premijerom predstave "Grk Zorba" u režiji Mihaila Vukobratovića, nova sezona..pozorišta na Terazijama, počinje 6. oktobra. Predstava-mjuzikl, rađena prema romanu "Život i vremena Aleksisa Zorbasa", grčkog pisca Nikosa Kazancakisa, letos je premijerno prikazana u Budvi...Prema rečima...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.