Nije stranac majke mi premijerno 7. oktobra  u Buhi

Izvor: Blic, 04.Okt.2011, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nije stranac majke mi" premijerno 7. oktobra u "Buhi"

Pozorište “Boško Buha“ na početku nove sezone 7. oktobra premijerno na Večernjoj sceni izvodi predstavu “Nije stranac majke mi”. Prva premijera na Sceni za decu najavljena je za 23. oktobar, dok će 61. rođendan pozorište obeležiti 15. oktobra celodnevnim programom.

"Nije stranac majke mi” rađen je po motivima romana Alberta Kamija "Stranac”, a koncept, režiju i scenski pokret potpisuje Čarni Đerić.

Na sceni, pored glumaca, učestvuje i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << publika tako što se stavlja u poziciju glavnog junaka. Od publike se očekuje da formira sopstveno mišljenje ili stav o istim pitanjima, zahtevima i predlozima koji su i pred Mersoom, ali svaki gledalac predstave naći će se i u poziciji porote.

Premijera "Nije stranac majke mi" zakazana je za 7. oktobar i igra se od 19 i 21 sat, a prva repriza na programu je 10. oktobra.

"Škola rokenrola”, u režiji Bobana Skerlića, prva je premijera koja će u novoj sezoni "Buhe" biti izvedena na Sceni za decu. Premijera predstave rađene po motivima filma "Škola roka" zakazana je za 23. oktobar u 17 sati.

Predstavom "Petar Pan” 15. oktobra u podne počeće svečano obeležavanje Dana pozorišta "Boško Buha”. Proslava će potom biti nastavljena u Čika Ljubinoj gde će duž cele ulice biti organizovane radionice igre, muzike, kostima, ali i kreativnog pisanja i scenografije kako bi se zainteresovanoj publici približio svet pozorišta.

Povezane vesti: "Izgnanici" na sceni JDP-a od 7. aprila

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.