Ne zaboravite maramice: Ovo su najtužniji filmovi na Netfliksu VIDEO

Izvor: B92, 10.Maj.2023, 08:22

Ne zaboravite maramice: Ovo su najtužniji filmovi na Netfliksu VIDEO

Bilo da tražite film koji će vas naterati da razmišljate o životu ili samo želite nešto što će vam izmamiti suze na oči, ovi filmovi su savršen izbor.

Netfliksov Tudum objavio je listu tužnih filmova koji su trenutno dostupni na platformi, a u nastavku predstavljamo najtužnije od njih. Svaki od ovih filmova ima jedinstvenu priču i duboke emotivne trenutke koji će vas dirnuti do srži.

Uprkos svom naslovu, ovaj dirljivi tinejdžerski film istražuje mračne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teme. Finč (Džastis Smit) i Vajolet (El Fening) se sreću pod neobičnim okolnostima, a prijateljstvo i ljubav postaju jedini izvor svetlosti u njihovim mračnim životima.Hoće li to biti dovoljno da ih spasi od duhova prošlosti?

Film je zasnovan na istoimenom romanu spisateljice Dženifer Niven, a režirao ga je Bret Hejli.

Ako ste obožavatelj "The Fault in Our Stars", svideće vam se ovaj. Dvoje tinejdžera sa cističnom fibrozom se zaljubljuju, ali postoji jedan problem: moraju biti udaljeni najmanje 180 centimetara da bi se zaštitili od infekcije. Hoće li njihova ljubav uspeti uprkos ovom bolnom pravilu?

Režiser filma je Džastin Baldoni, a inspiracija mu je priča o aktivistkinji Kler Vajnlend, koja je preminula pre premijere filma.

Ovaj klasični film iz 90-ih prati priču o Vadi (Anna Chlumski), ćerki vlasnika pogrebne kuće, i njenom najboljem prijatelju Tomasu (Macaulai Culkin), dečaku koji je alergičan na sve, i njihovoj borbi sa gubitkom i odrastanjem.

Film je režirao Hauard Zief, a pored Kalkina i Chlumskog u glavnim ulogama su Džejmi Li Kertis i Dan Ejkrojd.

Džulijana Mur dobila je Oskara za ulogu Alis Haulend, profesorke lingvistike koja boluje od Alchajmerove bolesti. Kako bolest napreduje, porodica mora da se nosi sa gubitkom voljene osobe i pronađe načine da im pomogne, dok se Alis bori sa gubitkom identiteta.

Film je adaptacija istoimenog romana Lize Genove, a inspiracija za knjigu i film bila je njena baka, koja je bolovala od Alchajmerove bolesti.

Prvi meksički film koji je osvojio Oskara za najbolji film na stranom jeziku prati priču o Kleo (Ialitza Aparicio), domaćici koja radi za bogatu porodicu u Meksiku tokom turbulentnih 70-ih. Saznaje da je trudna, zbog čega je dečko napušta. Roma je vizuelno lepo delo koje istovremeno pruža intenzivan emocionalni doživljaj.

Film Alfonsa Kuarona osvojio je Oskare za kameru i najbolju režiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.