Izvor: Blic, 10.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najviše nagrada 'Paradoksu'

Najviše nagrada 'Paradoksu'

Nagrada za najbolju predstavu u celini na upravo završenom Fetivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine dodeljena je predstavi 'Sulamit' Tibora Zalana /Arpada Bakoša, u režiji Đerđa Hernjaka i u izvođenju Narodnog pozorišta /kazalališta Nepsinhaza iz Subotice, dok je Nagrada za najbolju režiju dodeljena je Egonu Savinu za režiju predstave 'Paradoks' Nebojše Romčevića u izvođenju Narodnog pozorišta iz Sombora.

Najbolje uloge >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na Susretima profesionalnih pozorišta Vojvodine ostvarili su Biljana Keskenović i Saša Torlaković u somborskoj predstavi 'Paradoks'. Pored njih pažnju žirija privukli su Jovana Stipić, nagrada za žensku epizodu, u predstavi 'Romeo i Julija' u izvođenju SNP, Novi Sad, dok je nagrada za mušku epizodnu ulogu dodeljena Mirku Panteliću za ulogu u predstavi 'Učene žene' zrnenjaninskog pozorišta 'Toša Jovanović'.

Nagarada za najbolju scenografiju i kostime dodeljena je Juraju Fabriju, odnoso Jasni Badnjarević, obe u predstavi 'Učene žene'.

U kategoriji lutaka, nagrađena je Jelena Milić Zlatković za predstavu 'Čarobna svirala Vilenjaka Milana, Željka Hubača, nagrada za najbolju muziku dodeljena je Arpadu Bakošu ('Salamit'), specijalna nagrada dodeljena je i predstavi 'Ples na praznik lunase' u izvođenju Novosadskog pozorišta/ Ujvideki sinhaz, dok je nagrada namenjena mladom glumcu dodeljena Jovani Mišković.

Žiri u sastavu Karolj Viček, Stevan Gardinovački, Darinka Nikolić, predsednica, sve odluke doneo je jednoglasno. Ž. J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.