Na aukciji prvo izdanje Harija Potera sa beleškama autorke

Izvor: Art-anima.com, 20.Maj.2013, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na aukciji prvo izdanje "Harija Potera" sa beleškama autorke

Ako se neko i pitao šta je prolazilo kroz glavu Dž.K. Roulingovoj kada je pisala prvi roman o Hariju Poteru, možda će dobiti zadovoljavajući odgovor ako kupi prvo izdanje knjige "Hari Poter i kamen mudrosti", sa beleškama spisateljice, navodi PISB.

Naime, najavljena je prodaja ovog primerka u dobrotvorne svrhe. U samoj knjizi se nalaze rukom zapisivane beleške i komentari Roulingove o knjizi i filmskoj adaptaciji, kao i 22 rukom crtane ilustracije među kojima su i beba-Hari koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << spava i direktor Hogvortsa Albus Dambldor. Konačno, biće tu i 43 stranice "dodatnih misli" Roulingove na razne teme vezane za samo pisanje knjige.

Prvo izdanje knjige će se naći na dobrotvornoj aukciji 21. maja koju organizuje engleska aukcijska kuća Sotebi, a pored ovog retkog izdanja, na aukciji će se pojaviti i prva izdanja (sa beleškama autora) pedesetak drugih knjiga, među kojima je i "Severna svetlost" Filipa Pulmana.

"Hari Poter" serijal od sedam knjiga postao je najprodavaniji serijal svih vremena, a prva knjiga "Hari Poter i kamen mudrosti" je štampana 1997. godine i spada u najređa izdanja – samo 500 kopija je urađeno u prvom tiražu.

Oktobra 2007. godine, na aukciji u Sotebiju, jedna od knjiga iz prvog izdanja je prodata za 19.700 funti.
 
 

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.