NOVA DOMAĆA PREMIEJRA Dirljiva sportska priča o studentu Jovanu i maloj Nađi

Izvor: Blic, 26.Nov.2015, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA DOMAĆA PREMIEJRA Dirljiva sportska priča o studentu Jovanu i maloj Nađi

Debitantsko ostvarenje reditelja Uroša Maksimovića “Mora da ovo nije sve” premijerno će biti prikazano 2. decembara (20.30) u Sava centru. Film se bavi humanitarnom aukcijom dresova koje je godinama skupljao student Jovan Simić, a koje je odlučio da proda i tako pomogne lečenje male Nađe Novaković.

Tada dvadesettrogodišnji Jovan Simić odlučio je da svoju kolekciju dresova pokloni Nađi Novaković koju nije poznavao, ali kojoj je bilo potrebno 300.000 evra za lečenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << teškog oblika leukemije u Nemačkoj presađivanjem koštane srži.

U Jovanovu akciju uključila se celokupna sportska javnost. Akciju su pomogli fudbalski i košarkaški klubovi “Crvena Zvezda” i “Partizan”, “OFK Beograd”, kao i mnogi fudbaleri i košarkaši, Ivica Kralj, Dušan Kecman, Veljko Paunović, Miroslav Raduljica, Danko Lazović, Miloš Ninković i mnogi drugi. Svi zajedno skupili su 80.000 evra na dve aukcije, što je nezampaćen odziv na jednu humanitarnu akciju u Srbiji.

Prvi kadrovi snimljeni su decembra 2014. godine u Frajburgu gde je Nađa bila na lečenju, dok je njen oporavak još bio neizvestan nakon druge transplantacije, usled neuspeha u prvom pokušaju.

Film hronološki prati događaje, od samog Jovanovog javljanja Nađinim roditeljima i njegove ideje da skromno animira ljude iz svog okruženja, do toga da akcija, posle jednog novinarskog članka postaje glavna vest u Srbiji i prerasta u nešto mnogo veće što je iko mogao da zamisli, tok njenog lečenja u Frajburgu, kao i njeno potpuno izlečenje i povratak u Srbiju.

U filmu pored Jovana i Nađinih roditelja učestvuju i Zoran Kesić, ekipa serije “Državni posao”, Nenad Pagonis, novinari Darko Nikolić, Miloš Šaranović i Igor Vujičin, direktor škole OŠ “Ivo Andrić” Milan Pašić i Jovanovi drugovi koji su preneli svoje viđenje cele akcije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.