NENAMETLJIVA GLUMČINA: Po ovim ulogama pamtićemo Borisa Komnenića

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2021, 09:50

NENAMETLJIVA GLUMČINA: Po ovim ulogama pamtićemo Borisa Komnenića

Jedinstven i neponovljiv.

Glumac Boris Komnenić preminuo je posle teške bolesti u 64. godini.

Prvak drame u Narodnom pozorišu u Beogradu rođen je 29. marta 1957. godine u Puli.

Među filmskim i televizijskim naslovima u kojima je igrao su "Bal na vodi", "Špadijer jedan život", "Gore dole", "Vratiće se rode", "Miris kiše na Balkanu", "Sinđelići", "Apofenija" i drugi.

Bez obzira na veličinu uloge koju je igrao, bila ona glavna kao u "Tajvanskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kanasti", ili sporedna u "Vratiće se rode", svako njegovo pojavljivanje stavljalo ga je odmah u centar pažnje.

Proglašen je prvakom drame Narodnog pozorišta čiji je stalni član još od 1984. godine.

Komnenić je, pored filmske i televizijske, ostvario i zavidnu pozorišnu karijeru, i teško je pobrojati sve njegove uloge u kojima je briljirao. Igrao je Oberona u "Snu letnje noći" Vilijema Šekspira, Argana u Molijerovom "Uobraženom bolesniku", Ljubomira Protića u Nušićevoj "Ožalošćenoj porodici" i mnogim drugim.

Najveću popularnost stekao je zahvaljujući ulozi u seriji "Bolji život", u kojoj je igrao Aleksandra Sašu Popadića. Sa velikim uspehom nastavio je da igra u čitavom nizu televizijskih uloga, a među poslednjima su bile u serijama "Daleko je Holivud" i "Žigosani u reketu".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.