Muzeji planiraju da digitalizuju Vorholove filmove

Izvor: Akter, 14.Avg.2014, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzeji planiraju da digitalizuju Vorholove filmove

Stotine filmova američkog pop art umetnika Endija Vorhola biće digitalizovano kako bi bili dostupni široj publici, saopštili su danas pokretači projekta

Njujorški Muzej moderne umetnosti, Muzej Endija Vorhola u Pitsburgu i kompanija za vizuelne efekte MPC obavezali su se da će prebaciti u digitalnu formu oko 500 Vorholovih filmova snimljenih između 1963. i 1972.

Kako prenosi AP, blizu 1.000 rolni 16-milimetarskog filma biće digitalno skenirano u slike visoke >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << rezolucije. Rad na ovom projektu, koji će početi ovog meseca, trebalo bi da traje nekoliko godina.

Vorholovi filmovi se čuvaju u MoMA od početka 1990-ih.

Rodom iz Pitsburga, Vorhol je umro 1987. u 58. godini. Važi za jednog od najistaknutijih američkih umetnika 20. veka.

Vorhol je radio sa različitim umetničkim formama kao što su slikarstvo, štampa, fotografija i film.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Muzeji planiraju da digitalizuju Vorholove filmove

Izvor: Press, 14.Avg.2014

Njujorški Muzej moderne umetnosti, Muzej Endija Vorhola u Pitsburgu i kompanija za vizuelne efekte MPC obavezali su se da će prebaciti u digitalnu formu oko 500 Vorholovih filmova snimljenih između 1963. i 1972... Kako prenosi AP, blizu 1.000 rolni 16-milimetarskog filma biće digitalno skenirano...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.