Mladom Filipu Grujiću nagrada Sterijinog pozorja

Izvor: B92, 28.Feb.2019, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladom Filipu Grujiću nagrada Sterijinog pozorja

Mladi dramaturg, scenarista i književnik Filip Grujić dobitnik je nagrade Sterijinog pozorja za najbolji domaći originalni dramski tekst, saopštio je danas žiri Sterijinog pozroja.

Drama "Ne pre 4:30 niti posle 5:00" jednoglasno je proglašena najboljom na ovogodišnjem konkursu, navodi se u saopštenju. Žiri je radio u sastavu Milivoje Mlađenović, Filip Vujošević i Franja Petrinović, a Grujić je pobedio u konkurenciji od više od 80 tekstova.

U najuži izbor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << žiri je uvrstio i preporučio za inscenaciju i tekstove "Sada nije juli" Đorđa Kosića, "Ja kada plačem, plačem zbog svega" Katarine Mitrović, "Dajč i Zec" Tanje Maksimović i "Mmm... gde smo ono stali?" Marjana Todorovića.

Nagrada, osim novčanog dela, podrazumeva i praizvođenje pobedničkog teksta u koprodukciji Sterijinog pozorja i nekog od domaćih pozorišta, kao i objavljivanje u časopisu Scena na srpskom i engleskom jeziku.

Takođe, od ove godine, ona obuhvata mogućnost ekranizacije drame u saradnji Radio-televizije Vojvodina i Pozorja.

Filip Grujić (24), rođen je u Novom Sadu, a diplomirao je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Autor je romana "Bludni dani kuratog Džonija" u izdanju Samizdat B92, drama "Tamo gde pevaju", "Ovde je lepo - sečem drvo, jedem pasulj", "Kako ja ovo sinu da objasnim?

Grujić je urednik filmskog programa na Festivalu uličnih svirača (2018) u Novom Sadu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.