Miljenik Holivuda u ulozi monstruma: Dikaprio kao vođa kulta zbog kog je umrlo 900 ljudi

Izvor: B92, 17.Nov.2021, 17:00

Miljenik Holivuda u ulozi monstruma: Dikaprio kao vođa kulta zbog kog je umrlo 900 ljudi

Snima se film o tragediji u Džonstaunu, gdje je u novembru 1978. godine vođa kulta Peoples Temple, Džim Džons, poveo u smrt više od 900 ljudi, a glavna uloga trebalo bi da pripadne Leonardu Dikapriju.

Oskarovac i miljenik ženske publike, Leonardo Dikaprio (47), u završnim je pregovorima za film o nezapamćenoj tragediji u Džonstaunu, od koje se ledi krv u žilama i nakon 43 godine.

Dikaprio bi u filmu trebalo da igra zloglasnog vođu kulta Peoples Temple, Džima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Džonsa, koji je 18. novembra 1978. godine orkestrirao masovno samoubistvo više od 900 ljudi. Svoje sledbenike tada je naterao da popiju piće otrovano cijanidom, a čak trećina stradalih bila su deca.

Džons je religijsku organizaciju Peoples Temple osnovao 1955. godine u američkom Indianapolisu i ispočetka ju je promovisao kao hršćanski i socijalistički pokret, ali s vremenom se pretvorila u kult poštovanja njegove ličnosti. Komunu Džonstaun osnovao je u Gvajani kao socijalističku utopiju, a sebe je proglasio božanstvom te je vešto manipulisao svojim sledbenicima, koji su slepo sledili njegove ekscentrične ideje. Pre masakra Džons je svojim ljudima naredio da ubiju petoro istražitelja iz SAD-a koji su poslati u Južnu Ameriku kako bi proverili šta se tačno događa u Džonstaunu.

Dikaprio još nije potvrdio da će glumiti zloglasnog Džonsa, ali obožavatelji će zato uskoro moći da ga gledaju u romantičnoj komediji "Don't Look Up" i drami "Killers of the Flower Moon".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.