Milan Marić u novoj seriji glumi Žarka Lauševića

Izvor: B92, 12.Feb.2022, 16:19

Milan Marić u novoj seriji glumi Žarka Lauševića

Prošle godine mnogi su tvrdili da je Milan Marić ulogom Tome Zdravkovića u čuvenom film dobio ulogu života. Samo nekoliko meseci kasnije, kao bomba odjeknula je vest da će glavni protogosnista filma "Toma" igrati Žarka Lauševića u seriji koja opisuje život njegovog kolege.

Njegova reakcija kada su ga pozvali i rekli "prošli ste na kastingu" bila je zanimljiva.

"Ovo smo mogli biti mi, ali ja ne znam ko ovde koga jaše" – Milan Marić posle raskida >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Tviteru

"Zapravo, kada su me pozvali i rekli o čemu se radi bio sam zbunjen i uopšte nisam znao kako da reagujem. S jedne strane mi je zazvučalo veoma izazovno, a s druge strane sam pomislio "au, još jedna uloga o životu čoveka kojeg svi poznaju i imaju nekakav odnos prema njemu i celom tom događaju". Ta priča je priča koja je višesložna, bolna i emotivna, te me je zanimalo da čujem od reditelja šta je ideja i da pročitam scenario. Odluku sam doneo kada sam shvatio da se pravi serija samo po motivima Žarkove knjige i tog događaja, a da je fokus priče borba sa samim sobom", rekao je Marić u razgovoru za "Blic".

Na pitanje da li postoji neki momenat iz njihovih života da su identični, glumac je rekao da ne želi da pravi paralele.

"Ne poznajem toliko Žarkov život da bih mogao da pravim paralele, ali mislim da to i nije važno, na kraju krajeva, jer ovaj lik svakako neće u našoj postavci biti Žarko. Zapravo, gradimo jedan potpuno fiktivan lik unutar okvira priče o kojoj su svi ponešto čuli. Zadatak glumca je da nađe koliko može sličnosti sa likom kojeg glumi, ali i da sebe izmesti iz sebe i da otključa neke potpuno nepoznate stvari koje nisu sklone njegovom karakteru i senzibilitetu", navodi glumac.

Milan Marić odgovorio na prozivku antivakserke: "Ne zloupotrebljavajte decu"

Sa Žarkom je radio na seriji Državni službenik, ali o ovoj ulozi još uvek nisu razgovarali.

Za ulogu Tome Zdravkovića rekao je da je to njegova interpretacija i doživljaj pevača, te da ne mora da znači da je takav on bio. Dad li će tako biti i sa Lauševićem?

"Da, jer mislim da bi sve drugačije bilo pogrešno. Mislim da je važno da shvatimo da ideja ove serije nije dokumentarna rekonstrukcija tog događaja, nego unutar okvira te tragične priče pokušaj da se dekonstruišu i vreme i ljudi unutar tog i takvog ludog vremena", priznaje Marić.

Knjigu Žarka Lauševića pročitao je još kada je izašlo prvo izdanje.

"Scenario je poprilično emotivno kompleksan i glumački izazovan, samim tim je i ogroman izazov za sve nas", zaključuje Milan Marić za "Blic".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.