Mamma Mia Pozorišta na Terazijama 25. i 26. juna na Tašu

Izvor: B92, 20.Maj.2020, 10:33

"Mamma Mia" Pozorišta na Terazijama 25. i 26. juna na Tašu

Mjuzikl "Mamma Mia" Pozorišta na Terazijama prva je predstava koja će biti izvedena na stadionu "Tašmajdan", na letnjoj sceni na koju će se tokom juna i jula "preseliti" beogradska pozorišta.

Predstavnici beogradskih pozorišta juče su usaglašavali zajednički repertoar predstava koje će biti izvođene krajem juna i tokom jula na sceni stadiona "Tašmajdan" na sastanku u Ateljeu 212.

Tako je dogovoreno da manifestacija počne 25. i 26. juna izvođenjem mjuzikla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Mamma Mia" Pozorišta na Terazijama, potvrdili su Tanjugu iz ovog teatra.

"Juče smo usaglašavali repertoar nastupa različitih anasambala pozorišta na stadionu Tašmajdan i prema tom planu pred beogradsku publiku izaći će prvo glumci Pozorišta na Terazijama u mjuziklu 'Mamma Mia' u režiji Juga Radivojievića", kazali su Tanjugu u pes-službi Pozorišta na Terazijama.

Mjuzikl "Mamma Mia" nastao je inspirisan hitovima legendarne švedske pop grupe "Abba".

Reč je o prvoj postavci na Balkanu, a za ovo licencno ostvarenje i veoma zahtevan zadatak, bila je presudna saradnja sa legendarnim Jurom Frankom, srebrnim jugoslovenskim olimpijcem iz 1984. godine.

Nekadašnji sportista, danas uspešni pozorišni producent, uspeo je da dobije prava na izvođenje ovog naslova.

"Mama mia" beleži i u svetu izuzetne rekorde - dvadeset godina posle svetske premijere videlo ga je više od šezdeset miliona ljudi.

U autorskom timu su, osim Radivojevića, i Slobodan Obradović (dramaturg), Vesna Šouc/Milan Nedeljković (dirigent), Mojca Horvat (koreograf), Bojana Nikitović (kostimograf), Aleksandar Denić (scenograf).

U podeli su Milena Živanović, Iva Manojlović, Tatjana Dimitrijević, Jelena Jovičić, Milena Vasić, Slobodan Stefanović, Dragan Vujić Vujke...

Ranije je najavljeno da će se na letnjoj sceni na stadionu Tašmajdan Beogradsko dramsko pozorište predstaviti komadom "Let iznad kukavičjeg gnezda" u režiji Žanka Tomića sa Draganom Bjelogrlićem u glavnoj ulozi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Beogradska pozorišta sele na "Tašmajdan"

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Maj.2020

BEOGRAD - Mjuzikl "Mamma Mia" Pozorišta na Terazijama prva je predstava koja će biti izvedena na stadionu "Tašmajdan", na ljetnoj sceni na koju će se tokom juna i jula "preseliti" beogradska pozorišta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.