Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 22.Okt.2010, 07:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lozničanin jedini umetnik iz Srbije na festivalu u Minhenu

LOZNICA - Vizuelni umetnik Vladimir Sekulić jedini je predstavnik Srbije na prestižnom međunarodnom Urban art medija festivalu (UAMO), koji se održava u Minhenu. Na toj uglednoj likovnoj manifestaciji, koja je okupila 50 stvaralaca iz zemalja sa evropskog i američkog kontinenta, naš predstavnik izlaže skulpturu pod nazivom ''Proces''.

Pred polazak za Minhen Sekulić je rekao da UAMO predstavlja izuzetnu priliku za uvid u sadašnji trenutak vizuelne umetnosti širom sveta i mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << upoznavanja i razmenu mišljenja sa nizom drugih autora koji učestvuju na toj manifestaciji.

- Upravo u Minhenu, 'Proces' prvi put izlažem javnosti i s nestrpljenjem očekujem prve ocene kritike i publike, a očekujem da taj moj rad dobro komunicira sa gledaocima - rekao je naš umetnik.

Sekulić je apsolvent na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Rođen je u Loznici 1981. godine, a živi i radi u Krupnju. Našoj javnosti je poznat po ''Bilbordima'' u Drvengradu i po skulpturi "Dick on a bike" sa prošlogodišnje Niš art fondacije.

Festival u Minhenu okupio je umetnike iz Nemačke, Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država, Austrije, Brazila, Čilea, Estonije, Španije, Poljske, Islanda i naše zemlje.

Vladimir Sekulic je rodjen u Loznici.

Ne zivi u Loznici nego u Krupnju.... Pozdrav

Pa u tekstu tako i pise:)

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.