Laušević emotivno o nagradi u Nišu: Ovo je drugi gren slem

Izvor: N1 televizija, 27.Avg.2016, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laušević emotivno o nagradi u Nišu: Ovo je drugi gren slem

Glumcu Žarku Lauševiću pripala je nagrada "Gran pri Naisa" za ulogu beskućnika Mome u filmu Smrdljiva bajka. Laušević je dobio i priznanje publike za najboljeg glumca. Dodelom nagrada na Niškoj tvrđavi završeni su "Filmski susreti" u Nišu.

 Vidno uzbuđen i na ivici suza Laušević je, primajući nagradu naveo da je doživljava kao svoj drugi grend slem.

"Onaj prvi pre 23 godine nisam uspeo da primim, ali vi se bili tu i pomogli mi da uspem da u nečemu pronađem >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << neku nadu, a sada ste tu i da poverujem da ponovo živim", rekao je Laušević.

Publika u Nišu ispratila je Lauševića gromoglasnim aplauzom.

Nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu "Car Konstantin" na 51. "Filmskim susretima", žiri je dodelio Lazaru Ristovskom za ulogu Žarka u filmu "S one strane duge". Nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu "Carica Teodora" dobila je Jelena đokić za ulogu Eme u filmu "Smrdljiva bajka".

Povelja za izuzetnu mušku ulogu pripala je Vuku Kostiću za ulogu Obrada u filmu "Igra u tami", a povelja za izuzetnu žensku ulogu dodeljena je Mirjani Karanović za ulogu Milene u filmu "Dobra žena".

Povelju za epizodnu mušku ulogu osvojio je glumac Igor Damjanović za ulogu Fadilja u filmu "Igra u tami", dok je poveljom za žensku epizodnu ulogu nagrađena Tamara Krcunović, za ulogu Mine u filmu "Vlažnost".

Priznanje za najboljeg debitanta uručeno je Marti Bjelici za ulogu Milice u filmu "Otadžbina", a plaketu za stranu glumicu osvojila je Ksenija Marinković ulogom Vesne u filmu "S one strane".

Priznanje za ukupan doprinos razvoju kinematografije posthumno je dodeljeno glumcu Miloradu Mandiću Mandi.

O nagradama je odlučivao žiri ,čiji je predsednik bila glumica Sloboda Mićalović, a članovi Tanasije Uzunović i Kalina Kovačević. Poslednje večeri na programu "Filmskih susreta" prikazani su gostujući dokumentarni filmovi "Lutajuća srca- arhiv emocija", režisera Vladimira Ristić i "Radnički je ljubav Niša", režisera Miodraga Miljkovića.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.