Nezvanične nagrade 51. Filmskih suseta Žarku Lauševiću, Jasni Đuričić i Petru Božoviću

Izvor: RadioCity.rs, 26.Avg.2016, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezvanične nagrade 51. Filmskih suseta Žarku Lauševiću, Jasni Đuričić i Petru Božoviću

Žiri kritike Fipresci Srbija, koji je na 51. Susretima radio u sastavu Srđan Savić, Milan Špiček i Marjan Vujović jednoglasno je odlučio da nagrade ove godine dobiju Jasna Đuričić i Žarko Laušević.
Za najbolju mušku ulogu Fipresci Srbija proglasila je Lauševića, za ulogu skitnice Mome u filmu „Smrdljiva bajka“ Miroslava Momčilovića. Žarko je u studiju City radija rekao da je to univerzalna tema, jer ne postoji grad na svetu u kome nema nesrećnika koji su odlučili >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << da se izmeste iz svog regularnog života, silom prilike ili svojom odlukom.
„Ova priča nema ni naciju, ni boju kože, samo su različiti motivi zbog čega ljudi donose takvu odluku. Treba uživati u sadašnjem trenutku, i gledati svaki dan kao da je poslednji“, rekao je Laušević.
Nagradu „Pečat grada“, koja se ove godine prvi put dodeljuje bardovima srpskog glumišta, dobio je Petar Božović i postao počasni građanin grada Niša. Nakon uručenja nagrade Božović se poklonio publici na Letnjoj pozornici i zahvalio za ovo priznanje i šaljivo se prisetio pređašnjih godina festivala.

„Sećam se da se ranijih godina dobro pilo i jelo kod Amerikanca, družili smo se u festivalskom centru Oficirskom domu, tadašnjem Domu mladih. Inače, kod reditelja Miće Momčilovića ja sam napredovao. Igrao sam prvo u filmu „Čekaj me, ja sigurno neću doći“ anonimnog klošara, kome se ne zna biografija, a specijalista je za ljubav. Sada, u „Smrdljivoj bajci“, unapredio me je u kralja klošara“, rekao je Petar Božović.

Glumica Jasna Đuričić proglašena je za najbolju žensku ulogu, za nastupe u filmovima „Dnevnik mašinovođe“, Miloša Radovića i „Dobra žena“ Mirjane Karanović.
Prijatelj festivalskog programa City radija su dm drogerie.

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

GRAND PRIX Lauševiću: Sada verujem da sam ponovo živ

Izvor: NiskeVesti.rs, 26.Avg.2016

Najbolji glumac 51. Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma je Žarko Laušević za ulogu skitnice Mome u filmu "Smrdljiva bajka", caricu Teodoru za najbolju glavnu žensku ulogu dobila je Jelena Đokić za ulogu Eme u istom filmu, a cara Konstantina za najbolju glavnu mušku ulogu dobio...

Nastavak na NiskeVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.