Kultna scena iz Titanika ne bi bila ista: Leonardo Dikaprio napravio grešku koja se dopala reditelju

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 12:19

Kultna scena iz Titanika ne bi bila ista: Leonardo Dikaprio napravio grešku koja se dopala reditelju

Titanik je bez sumnje jedan od najuspešnijih filmova svih vremena, uz ceo niz scena koje su zaslužile kultni status.

"Ja sam kralj sveta", jedna je od poznatih rečenica iz filma koje je izgovorio Leonardo Dikaprio, no manje je poznato kako je učinio grešku tokom snimanja jedne od kultnih scena s Kejt Vinslet.

Reč je o verovatno jednoj od najpoznatijih scena u celom filmu, kada Džek skicira golu Rouz koja leži na kauču nakon što mu je rekla: "Nacrtaj me kao jednu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od tvojih Francuskinja."

U filmu Džek ispunjava njen zahtev i kaže: "Lezi na taj krevet, uh, mislim na kauč."

Međutim, to nije ono što je trebalo da kaže. Prema scenariju, trebalo je da izgovori rečenicu: "Lezi na taj kauč", no mala nezgoda toliko se svidela reditelju Džejmsu Kameronu da ju je ipak odlučio zadržati u filmu.

Podsetimo, jedna scena iz Titanika postala je viralna zbog CGI slika koje prema današnjim standardima izgledaju potpuno nerealno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.