Kultura

Četvrtak, 13.07.2023.

09:39

Kultna scena iz Titanika ne bi bila ista: Leonardo Dikaprio napravio grešku koja se dopala reditelju

Titanik je bez sumnje jedan od najuspešnijih filmova svih vremena, uz ceo niz scena koje su zaslužile kultni status.

Izvor: index.hr

Kultna scena iz Titanika ne bi bila ista: Leonardo Dikaprio napravio grešku koja se dopala reditelju
Foto: EPA/ CHRISTIAN MONTERROSA

"Ja sam kralj sveta", jedna je od poznatih rečenica iz filma koje je izgovorio Leonardo Dikaprio, no manje je poznato kako je učinio grešku tokom snimanja jedne od kultnih scena s Kejt Vinslet.

Reč je o verovatno jednoj od najpoznatijih scena u celom filmu, kada Džek skicira golu Rouz koja leži na kauču nakon što mu je rekla: "Nacrtaj me kao jednu od tvojih Francuskinja."

U filmu Džek ispunjava njen zahtev i kaže: "Lezi na taj krevet, uh, mislim na kauč."

Međutim, to nije ono što je trebalo da kaže. Prema scenariju, trebalo je da izgovori rečenicu: "Lezi na taj kauč", no mala nezgoda toliko se svidela reditelju Džejmsu Kameronu da ju je ipak odlučio zadržati u filmu.

Podsetimo, jedna scena iz Titanika postala je viralna zbog CGI slika koje prema današnjim standardima izgledaju potpuno nerealno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: