Kreativna radionica za decu o Đuri Jakšiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2019, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreativna radionica za decu o Đuri Jakšiću

Ciklus kreativnih radionica za decu "Đura Jakšić: Slika i piše, za umetnost diše" u aprilu i maju organizovan je u okviru izložbe "Đura Jakšić - Između mita i stvarnosti".

Pošto se izložbom akcentuje umetničko stvaralaštvo jednog od najvećih srpskih umetnika XIX veka mališani su na šest kreativnih radionica kroz slike, pesme i priče otkrivali kada je Đura Jakšić odlučio da želi da postane slikar, šta je sve bilo potrebno da uradi kako bi svoj san ostvario, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zašto je dva puta boravio u Novom Sadu, kako naš grad čuva sećanje na njega, koji poznati lekar i pesnik je bio njegov veliki prijatelј, kao i koje njegove slike nam otkrivaju priče o porodičnom životu, koje značajne istorijske ličnosti je naslikao i ko je bila umetnikova neostvarena lјubav iz mladosti.

Nakon upoznavanja sa životom, ličnošću i delom Đure Jakšića za decu će u subotu 25. maja 2019. godine od 11.00 do 12.30 sati na poslednjoj kreativnoj radionici posvećenoj izložbi "Đura Jašić - Između mita i stvarnosti" biti organizovan umetnički kviz pod nazivom "Đura pita".

Kroz pitalice, zagonetke, pesme i slike, deca će nam otkriti koliko i šta su sve naučili o velikom srpskom umetniku Đuri Jakšiću tokom našeg dvomesečenog druženja, dok će u drugom delu radionice jedni drugima napraviti medalјe koje ćemo sa zahvalnicama svečano uručiti svim učesnicima kviza i ciklusa radionica posvećenih Đuri Jakšiću.

Radionica je otvorena za svu zainteresovanu decu uzrasta od 5 do 11 godina. Cena ulaznice za radionicu je 150 dinara. Na radionicu možete prijaviti dete putem telefona 0214899017 ili na decjiprogrami@galerijamaticesrpske.rs

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.