Krcko Oraščić dobija i filmsku verziju, premijera za Božić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2020, 12:20

"Krcko Oraščić" dobija i filmsku verziju, premijera za Božić

Plesači kompanije Balkan Dance Project iz Beograda učestvuju u filmskoj verziji čuvenog baleta "Krcko Oraščić" na originalnu muziku Petra Iljiča Čajkovskog, koji će premijerno biti emitovan onlajn tokom božićnih praznika širom sveta, saopštilo je Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i pedagoga Srbije.

Svetska premijera baletskog klasika na velikom ekranu poseban je kulturni događaj, gde učestvuju igrači spomenute platforme Balkan Dance Project >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u koreografiji Aleksandra Ilića, u produkciji “ Mannakin Theater and Dance ” iz San Francuska (SAD), na inicijativu Nejtana Kotama, direktora i koreografa te kompanije iz Amerike.

Umetnički tim i igrači - Mojca Majcen, Miona Petrović, Katarina Stojković, Branko Mitrović, Luka Živković, Jakša Filipovac i Nikola Pavlović, svojim izvođenjem koreografije šalju snažnu poruku da se svi moraju čuvati i pridržavati propisanih mera protiv pandemije, što je i ideja producenata za koncept izvođenja koreografije - obavezne maske, bez kontakata i propisana distanca igrača.

“Krcko Oraščić” u koreografiji Aleksandra Ilića dočarava dolazak životinja na novogodišnju zabavu.

Ovaj projekat je nastao u iščekivanju da se umetnici konačno komotno vrate u pozorišta i nastave sa živim nastupima i kontakt sa publikom, te je umetnički tim Balkan Dance Project -a odlučio da uđe u produkciju filma da barem na trenutak približi tu ideju gledaocima.

Osim domaćih baletskih umetnika, u filmu je prisutan i veliki broj koreografa i igrača iz celog sveta, a iz Srbije će se predstaviti i kompanija “Balet mladih” koja će izvesti “Valcer cveća” na temu ovog prazničnog baleta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.