Konkurs za promociju kulture i umetnosti u digitalnom formatu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2019, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za promociju kulture i umetnosti u digitalnom formatu

Ministarstvo kulture i informisanja u cilju promocije srpske kulture i umetnosti u inostranstvu raspisalo je novi Konkurs za sufinansiranje projekata za promovisanje kulture i umetnosti Republike Srbije u inostranstvu ali u digitalnom formatu. Digitalni format će omogućiti da kultura i umetnosti iz Srbije bude dostupna građanima u najudaljenijim zemljama sveta. Izložbe će biti prilagođene različitim prostorima, formatima i okrenute ka najširoj javnosti, posebno ka mladima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Prioritete prilikom odabira imaće oni projekti koji za predmet biraju kulturnu baštinu Srbije upisanu na Uneskovu Listu svetske kulturne i prirodne baštine, ugroženu baštinu na teritoriji Kosova i Metohije, kulturna dobra Srbije, kulturno-istorijske celine i predele, nematerijalno kulturno nasleđe, znamenite ličnosti Srbije.

Takođe, prioritet će imati i projekti koji se uklapaju u duh novog vremena, a čiji su predmet novi mediji i digitalna umetnost, strip, crtež i ilustracija, dizajn i arhitektura, fotografija i animacija.

Prava učešća, kriterijumi i potrebna dokumentacija, kao i formular za konkurs nalaze se na sajtu Ministarstva kulture i informisanja.

Rok za predaju projekata je petak 25. oktobar.

Stručna konkursna komisija nakon uvida u pristigle predloge napraviće uži izbor i, ukoliko se ukaže potreba, kandidate pozvati da u formi prezentacije predstave svoj rad.

Imena odabranih, kao i konačni rezultati, biće objavljeni na sajtu Ministarstva kulture i informisanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.