SVEČANO ZAVRŠENA MANIFESTACIJA RADOST EVROPE

Izvor: Kurir, 06.Okt.2011, 02:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVEČANO ZAVRŠENA MANIFESTACIJA "RADOST EVROPE"

BEOGRAD - Tradicionalna 42. dečija manifestacija ""Radost Evrope"" završila se u sredu veče svečanim koncertom u Sava centru, kojim se obeležio i proslavio Međunarodni dan deteta.

Gledaoci su mogli da uživaju u najrazličitijim vrstama scenskih nastupa dece iz 19 zemalja učesnica, ali su takođe mogli na jednom mestu da sagledaju potpuno različite pristupe u radu sa decom.

Dok su se učesnici iz nekih zemalja predstavili svojim tradicionalnim plesovima, drugi su imali >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << savremene koreografije.

Koncert je počeo himnom manifestacije, pesmom Dragana Lakovića i Kolibrija ""Sve što raste htelo bi da raste"" i tada su deca svih zemalja učesnica istrčala na scenu obučena u najrazličitije šarene kostime od vila, balerina i leptirića, preko šumskih bića i veverica do onih koji su nosili tradicionalne narodne nošnje.

Nakon himne počeli su kratki igrokazi u kojima su učestvovali glumci Mladen Andrejević, Maša Dakić i Miloš Anđelković.

Ideja ovih igrokaza je da se deci približi otkrivanje sveta prirode, kao i neke univerzalne vrednosti, a zanimljive video najave prethodile su nastupu svake zemlje.

Na scenu, koja je bila prepuna boja i u znaku teme ovogodišnjeg susreta dece Evrope - ""Kad bi drveće hodalo"" , prvo su izašla deca predstavnici Belorusije i svojim plesom koji je mešavina tradicionalnog i modernog oduševili su publiku. Nakon njih počeli su da se nižu nastupi dece iz drugih zemalja, koji su u prepunoj sali Sava centra pokazali svoja igračka, pevačka i glumačka umeća.

Pred sam kraj koncerta nastupili su predstavnici Srbije čiji su učesnici bili učenici baletske škole iz Novog Sada. Njihovi profesori su autori muzike za koju je Pero Zubac napisao tekst, a koreografiju uradile nastavnice baleta i savremene igre.

Koncert se završio kako je i počeo, himnom ""Radosti Evrope"", a svi učesnici su se okupili na sceni mašući svojim vršnjacima iz publike i igrajući uz poznatu melodiju.

Na ovogodišnjoj manifestaciji ""Radost Evrope"" počela je 1. oktobra, a na njoj su učestvovala deca iz Albanije, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Litvanije, Mađarske, Makedonije, Nemačke, Norveške, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovačke, Slovenije, Ukrajne, Crne Gore, Hrvatske, Turske i gost iz Hong Konga.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koncertom svih učesnika završena dečja manifestacija

Izvor: Beta, 06.Okt.2011

BEOGRAD, 6. oktobra 2011. (Beta) - Koncertom svih učesnika u beogradskom Centru "Sava", u sredu uveče je završena 42. medjunarodna dečja manifestacija "Radost Evrope"...Tokom pet dana vršnjaci iz cele Evrope družili su se u Beogradu i predstavili se igrom, pozorišnimm predstavama, muzikom i...

Nastavak na Beta...

Sinoć zatvorena "Radost Evrope"

Izvor: B92, 06.Okt.2011

Tradicionalna 42. dečija manifestacija ''Radost Evrope'' završila se sinoć svečanim koncertom u Sava centru, kojim se obeležio i proslavio Međunarodni dan deteta...Gledaoci su mogli da uživaju u najrazličitijim vrstama scenskih nastupa dece iz 19 zemalja učesnica, ali su takođe mogli na jednom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.