Koncerti klasične i duhovne muzike na Sajmu kulture mladih na selu u Pećincima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2019, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncerti klasične i duhovne muzike na Sajmu kulture mladih na selu u Pećincima

Drugi "Sajam kulture mladih na selu" u Pećincima nastavlja se u petak 15. novembra kada će u Kulturnom centru s početkom u 17 časova biti održan Koncert klasične muzike u okviru kojeg će se predstaviti učenici Studija za muzičku edukaciju i obrazovanje koji preko 30 godina radi u okviru ove ustanove.

Već u subotu 16. novembra predstaviće se studentkinja druge godine na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu na odseku za dirigovanje Bojana Radivojević iz Brestača sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svojim klasićima u okviru Koncerta duhovne muzike koji će se održati na sceni pećinačkog Kulturnog centra s početkom u 19 časova povodom jubileja – 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve, dok će veče biti upotpunjeno besedom koju će govoriti arhijerejski namesnik pećinački jerej Bojan Mijanović.

"Sajam kulture mladih na selu" po drugi put organizuje pećinački Kulturni centar pod pokroviteljstvom opštine Pećinci i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Ova manifestacija pokrenuta je prošle godine kada se obeležavalo četiri decenije postojanja i rada administrativnog centra kulture u pećinačkoj opštini. “Sajam kulture mladih na selu” zamišljen je kao kolažni program u kojem učestvuvuju uspešni mladi talenti sa teritorije opštine koji svoje znanje stiču ili su stekli u umetničkim srednjim školama i akademijama ili su se oprobali u značajnim muzičkim takmičenjima i projektima u zemlji.

Tokom sedam sajamskih večeri od 8. do 29. novembra, svakog petka i subote publika će uživati u dečjoj, duhovnoj, klasičnoj i rok muzici, kao i pesničkim, pozorišnim i filmskim programima, dok će prateći programi biti organizovani u saradnji sa Dnevnim boravkom za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Subotištu.

Sajam kulture mladih na selu čiji su promoteri I voditelji programa studenti Marija Kolak iz Šimanovaca i Jovan Čikić iz Pećinaca organizuje se u saradnji sa pećinačkom PU "Vlada Obradović Kameni", OŠ "Slobodan Bajić Paja" Pećinci, OŠ "Dušan Jerković Uča" Šimanovci, OŠ "Dušan Vukasović Diogen" Kupinovo, STŠ "Milenko Verkić Neša" Pećinci, pećinačkom Narodnom bibliotekom, Udruženjem mladih aktivista Pećinci, Arhijerejskim namesništvom pećinačkim i pećinačkim Centrom za socijalni rad.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.