Koncert Olivere Katarine 11. maja u Kombank dvorani

Izvor: B92, 26.Mar.2018, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert Olivere Katarine 11. maja u Kombank dvorani

Glumica i pevačica Olivera Katarina održaće koncert 11. maja u Kombank dvorani - renoviranoj Dvorani Doma sindikata.

Olivera Katarina vraća se na mesto gde je održala neke od najlepših koncerata i izvesti stare srpske pesme, poznate romske numere, čuvene ruske pesme i šlagere.

Publika će imati priliku da čuje hitove "Sedim u jednom pariskom lokalu", "Đelem đelem", "Alaj mi je večeras po volji", "Niška banja", "Pričaj mi o ljubavi", "Šu-šu", "Verka kaludjerka", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Šošana", "Nikad ne zaboravi dane naše ljubavi".

Prošlogodišnji boravak na Filmskom festivalu u Kanu, gde je pozvana kao specijalna gošća povodom obeležavanja pola veka od premijernog prikazivanja filma "Skupljači perja" Oliveri Katarini je dao novu energiju i poseban elan u pripremama za predstojeći koncert u Beogradu.

U junu prošle godine, Oliveri Katarini je uručen "Zlatni pečat" Jugoslovenske kinoteke za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti. Tokom karijere duže od 50 godina igrala je u više od 30 filmova, saradjivala je sa svetski poznatim rediteljima, nastupala je u čuvenoj dvorani "Olimpija" u Parizu, a u njenoj biografiji stoji i da joj je kompozitor Šarl Dimon, koji je pisao šansone za Edit Pjaf, posvetio kompoziciju "Jedan dan posle kraja sveta".

O glasu, glumačkom daru i lepoti Olivere Katarine pisale su gotovo sve novine i časopisi, a italijanski RAI ju je proglasio najoriginalnijim glasom Mediterana. Pesma "Đelem đelem“ koju je otpevala u fillmu "Skupljači perja“, a koja je postala zvanična himna svih Roma sveta, prvi put je snimljena u Oliverinoj izvedbi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.