Komedija u režiji Raleta Milenkovića ’’Sirena i Viktorija’’ premijerno u Novom Sadu

Izvor: Blic, 04.Apr.2017, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komedija u režiji Raleta Milenkovića ’’Sirena i Viktorija’’ premijerno u Novom Sadu

Urnebesna komedija ’’Sirena i Viktorija’’ koju je po tekstu Aleksandra Galjina režirao Radoslav Milenković biće premijerno izvedena u sredu 5. aprila u 21 sat u novosadskom Firchie Think Tank Studiju.

U ovoj, kako je kritičari nazivaju raskošnoj komediji zabune, novopečena bogatašica za svoju profesorku engleskog, inače tipičnu žrtvu društvene tranzicije, naručuje Pastuva koji za novac “ispunjava sve seksualne fantazije“.

Međutim, u alkoholisanom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stanju bira pogrešan broj i umesto seksualnog predatora u stan stiže vremešni astronom koji urušavanje idealističkog ustrojstva sveta preživljava radeći po kućama kao stilista-kinolog.

Kritičari otkrivaju da se niz komičnih nesporazuma odigrava između tri junaka Galjinove komedije, koja nas smehom razoružane suočava sa verovatno najvažnijim htenjem ljudske vrste: da volimo i da budemo voljeni.

U predstavi pored samog reditelja Radoslava Milenkovića glume i Tatjana Kecman i Milena Pavlović Čučilović.

Podsetimo, Aleksandar Galjin uz Ljudmilu Petruševsku i Ljudmilu Razumovsku rodonačelnik je i najznačajnija figura onog dramskog toka savremene ruske drame koji se bavi promenom sveta i sudbinom čoveka u situaciji materijalne bede.

Uz to, autor se dotiče i možda još važnijeg i bolnijeg moralnog sloma čiji smo nemoćni svedoci u takozvanom procesu tranzicije, a koji nikako da prođe.

U tom smislu, Galjin, naš savremenik u svakom pogledu, našim se pozorišnim stvaraocima nudi kao naš domaći autor, a teme, likovi i situacije – našoj su pozorišnoj publici bliske i prepoznatljive.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.