Komad o Meningu osvojio nagradu za dramu

Izvor: B92, 06.Avg.2013, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komad o Meningu osvojio nagradu za dramu

Komad o Bredliju Meningu, američkom vojniku i izvoru "Vikiliksa", dobitnik je britanske nagrade za dramu, prenose ostrvski mediji.

"The Radicalization of Bradley Manning" (Radikalizacija Bredlija Meninga) dobitnik je Džems Tejt Blek memorijalne nagrade koja mu je danas dodeljena.

Komad Tima Prajsa fokusiran je na Meningove tinejdžerske godine u Velsu gde je živeo sa majkom - Britankom i njegovu transformaciju u izmučenog američkog vojnika koji je poverljiva dokumenta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dao organizaciji Džulijana Asanža.

Džejms Tejt Blek Memorijalne nagrade su najstarije britanske književne nagrade a ove godine je prvi put uvedena kategorija za dramu. Nagrada dolazi uz ček od 10.000 funti.

Mening je prošle sedmice osuđen u SAD po 20 tački optužbe, uključujući i špijunažu, krađu i kompjutersku prevaru i mogao bi da dobije do 136 godina zatvora.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Komad o Meningu osvojio nagradu za dramu

Izvor: B92, 06.Avg.2013

Komad o Bredliju Meningu, američkom vojniku i izvoru "Vikiliksa", dobitnik je britanske nagrade za dramu, prenose ostrvski mediji..."The Radicalization of Bradley Manning" (Radikalizacija Bredlija Meninga) dobitnik je Džems Tejt Blek memorijalne nagrade koja mu je danas dodeljena...Komad Tima Prajsa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.