Kultura

Utorak, 06.08.2013.

22:12

Komad o Meningu osvojio nagradu za dramu

Komad o Bredliju Meningu, američkom vojniku i izvoru "Vikiliksa", dobitnik je britanske nagrade za dramu, prenose ostrvski mediji.

Izvor: B92

Default images

"The Radicalization of Bradley Manning" (Radikalizacija Bredlija Meninga) dobitnik je Džems Tejt Blek memorijalne nagrade koja mu je danas dodeljena.

Komad Tima Prajsa fokusiran je na Meningove tinejdžerske godine u Velsu gde je živeo sa majkom - Britankom i njegovu transformaciju u izmučenog američkog vojnika koji je poverljiva dokumenta dao organizaciji Džulijana Asanža.

Džejms Tejt Blek Memorijalne nagrade su najstarije britanske književne nagrade a ove godine je prvi put uvedena kategorija za dramu. Nagrada dolazi uz ček od 10.000 funti.

Mening je prošle sedmice osuđen u SAD po 20 tački optužbe, uključujući i špijunažu, krađu i kompjutersku prevaru i mogao bi da dobije do 136 godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: