Koliko bi koštalo dnevno održavanje Zvezde smrti?

Izvor: B92, 17.Dec.2016, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko bi koštalo dnevno održavanje Zvezde smrti?

Verovali ili ne, postoje i ovakva istraživanja.

Kompanija Ovo, britanski snabdevač energije, uradila je jedno istraživanje kako bi izračunala koliko bi koštalo dnevno održavanje postrojenja kao što je Zvezda smrti iz “Star Wars” franšize.

Iako je njen laser, koji uništava čitave planete, zastrašujući, cena održavanja je nije ništa manje strašna.

Pripremite se…

Održavanje planete/oružja koštalo bi, svakoga dana, 7,8 oktiliona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dolara, ili ako više volite u nulama, 7,800,000,000,000,000,000,000,000,000$.

Ova suma je 100 triliona puta veća od godišnje ekonomske aktivnosti čitave naše planete ili 30 triliona puta veća od 200 triliona dolara, na koliko je procenjeno bogatstvo našeg malog plavog doma.

Nećemo ulaziti u detalje, kako se došlo do ove sume, niti razmišljati zašto bi račun za struju dnevno iznosio 52 milijarde $, a pranje veša 200 mil.$.

Zaključićemo samo da su kompanija Ovo, odnosno njeni radnici, imali viška slobodnih sati i da su veliki ljubitelji “Star Wars” franšize i da bi čak i Imperija koja se pripremala da zada veliki udarac pobunjenicima, brzo bankrotirala uz ovakve troškove.

U svakom slučaju, “Rogue One: A Star Wars Story”, uz sjajne kritike, počeo je prikazivanje u svetskim i našim bioskopima.

Ukoliko niste, pogledajte spinof “Star Wars” sage.

Izvor: blockbuster.rs

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.