Knjige srpskih autora kandidati za nagradu IMPAK

Izvor: NaDlanu.com, 09.Nov.2011, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knjige srpskih autora kandidati za nagradu IMPAK

BEOGRAD, 9. novembra 2011. (Beta) - Žiri Medjunarodne književne nagrade IMPAK iz Dablina uvrstio je tri knjige Izdavačke kuće (IK) Geopoetika, u prevodu na engleski jezik, na listu 147 izdanja iz celog sveta koja konkurišu za to priznanje.

BEOGRAD, 9. novembra 2011. (Beta) - Žiri Medjunarodne književne nagrade IMPAK iz Dablina uvrstio je tri knjige Izdavačke kuće (IK) Geopoetika, u prevodu na engleski jezik, na listu 147 izdanja iz celog sveta koja konkurišu za to priznanje.U konkurenciji za nagradu IMPAK za 2011. koja će biti uručena u junu iduće godine, uvrštene su knjige "Ruski prozor" Dragana Velikića, "Konstantinovo raskršće" Dejana Stojiljkovića i "Kaja, Beograd i dobri Amerikanac" Mirjane Djurdjević.Direktor Geopoetike Vladislav Bajac rekao je novinarima da je na listi 147 naslova koji konkurišu za nagradu IMPAK, 31 prevod sa drugih jezika sveta, a ostalo su izdanja objavljena na engleskom jeziku."Već to što su knjige tri domaća autora uvršene na listu kandidata za nagradu, uspeh je srpske književnosti", rekao je Bajac i dodao da kandidatura za prestižnu nagradu pored ostalog otvara vrata autorima za objavljivanje prevoda na druge jezike sveta.Medju izdanjima nominovanim za nagradu je i šest knjiga stranih autora koje objavila Geopoetika u prevodu na srpski jezik: "Sanset" Pola Ostera, "Point Omega" Don De Lila, "Pohodjenje" Dženi Erpenbek, "Beatriče i Vergilije" Jana Martela, "Kleta reko vremena" Pera Petešuna i "Privatni život drveća" Alehandra Sambre.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.