Kivot Stefana Dečanskog u Istorijskom muzeju Srbije VIDEO

Izvor: B92, 02.Avg.2020, 10:58

Kivot Stefana Dečanskog u Istorijskom muzeju Srbije VIDEO

U okviru izložbe "Kraljevi i svetitelji srpski" u Istorijskom muzeju Srbije do kraja avgusta posetioci će imati priliku da vide život kralja Stefana Dečanskog, koji se iznosi pred javnost samo u posebnim prilikama i rukopise od izuzetnog značaja.

U Istorijskom muzeju Srbije izloženi su razni eksponati, poput značajnih rukopisa, vladarski novac, oružje.

Poseban akcenat je stavljen na život Stefana Dečanskog.

Dušica Bojić, direktorka ovog muzeja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaže za TV Prva da je ovo izložba koja se pripremala pet godina i vezana je za prednemanjićki i nemanjićki period.

Dodaje da su sarađivali su sa mnogim muzejima i pozajmili su ekspopnate iz Leskovca, Bora, Smedereva, ali i iz Muzeja Srpske pravoslavne crkve.

Na ovoj izložbi možete da vidite i repliku prstena Stefana Dečanskog, pečate sa raznih povelja naših vladara, ali i njihov novac.

Izložba traje do kraja avgusta. Posetioci mogu da posete izložbu svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 20 časova, uz pridržavanje pandemijskih mera.

Pogledajte prilog.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.