KAKO SU USPELI OVO?! Scena iz JUGOSLOVENSKOG filma zbog koje ćete ostati u neverici, smelo je i danas (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2024, 21:04

KAKO SU USPELI OVO?! Scena iz JUGOSLOVENSKOG filma zbog koje ćete ostati u neverici, smelo je i danas (VIDEO)

Jedna od najkontraverznijih i veoma izazovnih scena u domaćoj kinematografiji gde mlada glumica pravi potez u toku plesa, nakon kojeg otkriva grudi.

"Ciganka" je jugoslovenski film, drama, snimljena 1953. godine u režiji Vojislava Nanovića. Scenario je rađen po motivima proze Borisava Stankovića.

Mlada Ciganka uspela je da svojim plesom i izuzetnom lepotom napravi pravu pometnju među stanovnicima Vranja. Koštana postaje opsesija mladih i starih muškaraca, a zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ove uzburkane krvi na kraju se dešava i ubistvo.

Hadži-Toma, opterećen predrasudama, ubija svog sina koji hoće da se oženi prelepom ciganskom pevačicom Koštanom, a na kraju se i sam zaljubljuje u nju.

U filmu se pojavljuju neka od najvećih imena tadašnje kinematografije među kojima su Radomir Raša Plaović, Milivoje Živanović, a glavnu ulogu igra Elma Karlovac.

Elma u ulozi Koštane u jednom momentu skida jeleče u toku plesa, a ispod providne, bele bluze u potpunosti se vide grudi.

Za ovaj period možemo slobodno reći, scena napravljena sa izuzetno mnogo umetničke slobode.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.