Jednostavan i duhovit: Kako je Majkl Gambon postao čuveni Dambldor?

Izvor: B92, 30.Sep.2023, 06:37

Jednostavan i duhovit: Kako je Majkl Gambon postao čuveni Dambldor?

Glumac Majkl Gambon preminuo je u 82. godini.

Majkl Gambon, poznat po ulozi Dambldora u filmovima o Hariju Poteru, preminuo je od upale pluća. Iako je glumio više od 60 godina, njegova najpoznatija uloga je upravo Dambldor i ona ga je proslavila.

Svi oni koji su opsednuti Hogvortsom, često su analizirali ulogu Dambldora, pa je tako ovaj lik postao jedan od omiljenih. Gambon nije od početka bio u Hariju Poteru, glumio je u šest od osam delova, a Gambon je uvek isticao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da jednostavno glumi samog sebe.

"Mora biti pomalo zastrašujući. Svi upravnici bi trebali biti takvi, zar ne? Vrhunski čarobnjak poput njega bio bi zastrašujući. I na kraju, on štiti Harija. U biti, glumim samog sebe. Pomalo irski, pomalo zastrašujući. Takav sam ja u stvarnom životu", rekao je Majkl 2009. godine.

Popularni Dambldor je bio poznat i kao šaljivdžija na setu, pa je tako jednom prilikom ostavio igračku koja pušta zvukove gasova na mesto na kom je spavao Danijel Redklif.

"Majkl Gambon bio je jedan od najbriljantnijih i najjednostavnijih glumaca s kojima sam ikad imao privilegiju da radim, ali uprkos njegovom ogromnom talentu, ono čega ću se najviše sećati o njemu je koliko se zabavljao radeći svoj posao", rekao je Redklif.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.