Jedan koncert Beogradskog džez festivala i u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2019, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan koncert Beogradskog džez festivala i u Novom Sadu

Zamenik gradonačelnika Beograda i predsednik Organizacionog odbora Beogradskog džez festivala Goran Vesić izjavio je danas da će jedan koncert Beogradskog džez festivala biti organizovan u Novom Sadu.

Kako je preneo gradski Sekretarijat za informisanje, Vesić je za Studio B rekao da je grad Beograd potpisao danas ugovor sa gradom Novim Sadom, pa će jedan koncert sa Beogradskog džez festivala biti u Novom Sadu.

"U pitanju je koncert mladog britanskog džez muzičara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Henri Spensera koji nastupa sa kvintetom Džankšr. Ovaj mladi muzičar ima samo jedan album iza sebe, ali je dobio nekoliko prestižnih nagrada i sjajne kritike u uglednim listovima poput Gardijana", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, poslednjih godina britanska džez scena je preporođena, a predvodnik novog talasa je Spenser.

"Zato smo i želeli da ga ove godine upoznaju i beogradska i novosadska publika jer je u pitanju muzičar pred kojim je svetska karijera", rekao je Vesić i dodao da će koncert biti održan 27. oktobra u novosadskoj Sinagogi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.