Izvor: Radio 021, 23.Avg.2019, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski džez festival i u Novom Sadu

Jedan koncert Beogradskog džez festival organizovaće se u Novom Sadu, najavio je predsednik Organizacionog odbora Beogradskog džez festivala Goran Vesić.

Vesić je rekao da je grad Beograd potpisao ugovor sa Novim Sadom, pa će jedan koncert sa Beogradskog džez festivala biti u Novom Sadu.

"U pitanju je koncert mladog britanskog džez muzičara Henri Spensera koji nastupa sa kvintetom Džankšr. Ovaj mladi muzičar ima samo jedan album iza sebe, ali je dobio nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prestižnih nagrada i sjajne kritike u uglednim listovima poput Gardijana", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, poslednjih godina britanska džez scena je preporođena, a predvodnik novog talasa je Spenser.

"Zato smo i želeli da ga ove godine upoznaju i beogradska i novosadska publika jer je u pitanju muzičar pred kojim je svetska karijera", dodao je Vesić.

Koncert će biti održan 27. oktobra u novosadskoj Sinagogi.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.