JEDNA OD NAJVEĆIH GLUMICA JUGOSLAVIJE: Po ovim ulogama ćemo pamtiti Miru Furlan

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2021, 12:30

JEDNA OD NAJVEĆIH GLUMICA JUGOSLAVIJE: Po ovim ulogama ćemo pamtiti Miru Furlan

Neprevaziđena.

Mira Furlan umrla je u 65. godini.

Jedna od najboljih i najlepših jugoslovenskih glumica do raspada Jugoslavije odigrala je preko pedeset filmskih i televizijskih uloga, a tokom rata otišla je u SAD gdje je nastavila svoju karijeru.

Mira Furlan rođena je 7. septembra 1955. u Zagrebu, gde je diplomirala 1978. glumu na Akademiji dramske umjetnosti.

Nastupa i na televiziji; na filmu je počela da nastupa 1982. u Kiklopu Antuna Vrdoljaka, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a ubrzo je postala jednom od vodećih hrvatskih glumica, navodi Hrvatska enciklopedija. Uz kazališne i televizijske uloge prosječno nastupa u 3 do 4 filma godišnje. Značajnije uloge ostvarila je u filmovima U raljama života (R. Grlić, 1984), Otac na službenom putu (E. Kusturica, 1985), Za sreću je potrebno troje (R. Grlić, 1985) te u televizijskim dramama i serijama (Putovanje u Vučjak, 1986., Tuđinac, 1990. E. Galića).

Jednu od svojih najboljih uloga ostvarila je u filmu "Lepota poroka" Živka Nikolića.

Posle odlaska u SAD nastavila je da glumi, a ostvarila je i zapažene uloge u serijama "Izgubljeni" i "Babilon 5".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.