Izvor: Arte, 28.Nov.2022, 11:27

Izložba studentskih radova Fakulteta savremenih umetnosti

Utorak, 29. novembar u 19.00 Galerija SKC Beograd (ponedeljak - petak 8.00 – 20.00; subota 8.00 - 15.00) Izložba studentskih radova Fakulteta savremenih umetnosti

Studenti master i doktorskih studija Likovnih umetnosti Fakulteta savremenih umetnosti predstavljaju se radovima višemedijskog karaktera. Oni  u svom umetničkom izrazu pokazuju visok stepen individualnosti i sklonost ka umetničkom eksperimentu što za rezultat ima radove koji su realizovani u različitim medijima >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << i materijalima. Tematska opredeljenost studenata proističe iz ličnih interesovanja i afiniteta.

Pavle Jovović kroz video rad „Form and abandon“, vizualizuje motive i likove slovenske mitologije, razvija narativ kroz video rad koji je na granici između filma i video arta. Pored video projekcije postavku čine kostimi koji su korišćeni pri snimanju filma, osamostaljeni kao posebni umetnički predmeti.

Andrea Suntulić bavi se likovnim istraživanjem mikrosveta, mikroorganizama. Koristi različite materijale i tehnike: konac, platno, epoksit smolu. Crtež koji je realizovan kao preplet raznobojnog konca izliva slojevito u epoksit smoli, čime dobija slojevit crtež u prostoru.

Katarina Popović istražuje samu formu kroz niz segmenata koje spaja u  keramički pano. Savijena forma se ponavlja, sa izmenama – repeticija sa varijacijom. Rad uključuje svetlo kao posebno značajan element kojim se ostvaruje zanimljiv ritam svetla i senke.

Jelena Matijašević  predstavlja video instalaciju  „Kolevka“. Rad se sastoji od dve projekcije, jedne na zidu, druge na vodi (staklena posuda sa vodom) . Ideju kolevke studentkinja istražuje kroz pokret, kroz koji dočarava osećaj sigurnosti, utočišta. U postavku unosi vodu kao element koji je kolevka života uopšte.

Filip Ristić serijom fotografija „Tužice“  beleži slike iz života jednog grada, nekadašnjeg Titovog Užica.

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.