Izložba skulptura Parovi u mermeru i bronzi

Izvor: NaDlanu.com, 07.Nov.2012, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba skulptura Parovi u mermeru i bronzi

BEOGRAD, 6. novembra 2012. (Beta) - Izložba skulptura u bronzi i mermeru "Parovi" makedonskog umetnika Siniše Noveskog otvorena je u utorak uveče u Centru lepih umetnosti "Gvarnerijus" u Beogradu.

BEOGRAD, 6. novembra 2012. (Beta) - Izložba skulptura u bronzi i mermeru "Parovi" makedonskog umetnika Siniše Noveskog otvorena je u utorak uveče u Centru lepih umetnosti "Gvarnerijus" u Beogradu.Izložbu je otovorio ambasador Makedonije u Beogradu Ljubiša Georgievski.Noveski je agenciji Beta rekao da parovi kojima su inspirisani njegovi radovi, imaju simboliku i metaforičko značenje, jer njihov dualizam i kontrast u suštini ipak stvara jednu celinu i harmoniju."Rodjen sam kao blizanac, imam i dve sestre bliznakinje, sada živim u paru sa suprugom, i odatle moja inspiracija", rekao je umetnik koji prvi put izlaže u Beogradu."Svaka od 12 skulptura ima svoju simboliku, par kao motiv je bitan jer se kroz parterstvo, drugarstvo, ljubav, najbolje i najlakše ostavaruje uspeh", kazao je Noveski.Mladi makedonski umetnik Siniša Noveski (1978) dobitnik je brojnih nagrada, a njegove skulpture krase javna mesta i kolekcije u regionu i svetu. Noveski se školovao u Skoplju, a živi i radi u Beogradu kao samostalan umetnik.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.