Izložba o slobodi uma u Novom Sadu

Izvor: Beta, 30.Jan.2014, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba o slobodi uma u Novom Sadu

NOVI SAD, 30. januara 2014. (Beta) - Izložba "Sloboda uma(lo)" umetnice Vere Galešev iz Berlina, osmišljena kao prostorna instalacija, biće otvorena 1. februara u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada.

Izložba "Sloboda uma(lo)" je postavka u prostoru u kojoj je, kako je umetnica navela u katalogu izložbe, moguće preći granicu izmedju nesvesnog i svesnog.

Instalacija je subjektivni prikaz ljudske prirode i sociologije prostora iz očiju umetnice, koja pokušava >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << da razume socijalnu praksu i složenost odnosa izmedju čoveka i njegove okoline.

Vera Galešev svoju umetnost opisuje kao kombinaciju elemenata kojima pokušava posmatračima da prenese svoje stavove i razmišljanja o svakodnevici, a karakteriše je mnoštvo boja i humor.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Izložba o slobodi uma u Novom Sadu

Izvor: Blic, 30.Jan.2014

Izložba "Sloboda uma(lo)" umetnice Vere Galešev iz Berlina, osmišljena kao prostorna instalacija, biće otvorena 1. februara u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada...Izložba "Sloboda uma(lo)" je postavka u prostoru u kojoj je, kako je umetnica navela u katalogu izložbe, moguće preći...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.